Academie Gezondheidszorg
< Terug naar lijst

Docent Verpleegkunde

Solliciteren

Ben jij gepassioneerd voor de zorg en op zoek naar een uitdaging? Haal jij energie uit zowel kennis overdragen als het coachen van studenten in hun ontwikkeling naar aankomend zorgprofessional? Dan is deze dynamische functie iets voor jou en zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet.

Parttime /Fulltime
0,6 – 1,0 fte = 24 – 40 uur

De Academie Gezondheidszorg van Saxion biedt een breed scala zorgopleidingen aan op bachelor- en masterniveau. De opleiding verpleegkunde onderscheidt zich met een geheel vernieuwd curriculum. Het onderwijs wordt aangeboden in sterk aansprekende vormgeving voor de studenten, zoals een “Serious Game”, een “Smart Solution Semester” en een “Zorg Innovatie Project”. Ook is er een aparte studieroute Gezondheid & Technologie (G&T), waarmee we verpleegkundigen afleveren, die een voortrekkers rol kunnen innemen als het gaat om technologische innovaties.

Als docent verpleegkunde ben je actief betrokken bij de beroepsvorming van onze voltijd studenten die de Opleiding Verpleegkunde volgen. Je verzorgt zowel generieke taken, zoals de begeleiding van studenten in hun studieloopbaan, het ontwikkelen van hun onderzoeksvaardigheden, het begeleiden van projecten en stages, als lessen op het vlak van jouw specifieke expertise. Het inhoudelijke onderwijs is georganiseerd in verschillende leerlijnen, zoals Verpleegkundige Zorg; Communicatie & Samenwerking; Gezondheidsbevordering & Preventie; Technologie, Innovatie; e.a.

Bij AGZ werken ruim 300 medewerkers, waarvan ongeveer 130 in de verschillende teams van de opleiding Verpleegkunde en G&T verdeeld over beide locaties. Binnen de academie gaan we uit van het gedachtengoed van Positieve Gezondheid: het denken in mogelijkheden, vanuit veerkracht en vertrouwen zijn daarin essentieel. In jouw rol als docent maak je deel uit van een van de teams. Elk team heeft een teamleider, die samen met jou afspraken maakt over je inzet, functioneren en verdere bijdrage aan de uitvoering en ontwikkeling van het onderwijs en aan het team.

Ben jij:

 • een hbo-verpleegkundige en heb je aantoonbaar affiniteit met dit beroep;
 • innovatief, klant- en praktijkgericht;
 • inspirerend, motiverend en in staat studenten te coachen naar een zelfsturende professional;
 • nieuwsgierig, enthousiast en onderzoekend;
 • een netwerker die ontwikkelingen in het hoger onderwijs en het werkveld goed weet te combineren;
 • communicatief sterk in woord en geschrift;
 • zelfstandig en flexibel;
 • weerbaar en ondernemend?

En heb jij:

 • een afgeronde masteropleiding;
 • een didactische aantekening voor het hbo-onderwijs of ben je bereid deze te behalen;
 • aantoonbare relevante praktijkervaring vanuit de zorg en/of ervaring als docent binnen een onderwijsinstelling;
 • affiniteit met het verzorgen van onderwijs en met het verpleegkundig domein?

Dan ga jij:

 • onderwijs verzorgen binnen de HBOV voltijd in Enschede;
 • studenten begeleiden in hun onderwijsloopbaan;
 • bijdragen aan andere onderwijsthema’s;
 • bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs.

Je nieuwe werkomgeving
In een wereld die steeds slimmer wordt en dagelijks verandert door technologische ontwikkelingen en innovaties, stelt hogeschool Saxion de vraag: hoe kunnen wij daar zo goed mogelijk onze bijdrage aan leveren? Nu en in de toekomst. 
Bij Saxion geloven we dat we voor de wereld van morgen samen anders moeten leren, denken én doen. Living Technology is hierbij onze focus.  Voor ons draait het om de vraag wat technologische innovaties betekenen en kunnen bijdragen aan de mens, de samenleving en aan onze aarde. Dat begint bij de manier waarop we kennis en technologie kunnen verbinden.

Saxion biedt toekomstgericht en flexibel onderwijs. Voorbereid op de vragen van morgen en afgestemd op ieders persoonlijke talenten en capaciteiten. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste, samenwerkingsgerichte medewerkers bij die durven mee te bewegen met de veranderende wereld en die onderwijs en ondersteuning aan onze studenten continu blijven verbeteren. We zijn een open organisatie met en voor talent. Interactie met de wereld om ons heen kan alleen vormgegeven worden in een open cultuur. Saxion wil een organisatie zijn gericht op talentontwikkeling en kennisdelen en waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn.

Onderzoek met impact
Vragen uit de samenleving vormen de basis voor ons praktijkgericht onderzoek. We verbinden studenten met onderzoekers en experts uit het werkveld. Samen werken we aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.  Concrete oplossingen, waarmee bedrijven en organisaties direct een stap verder kunnen zetten en we samen onze toekomst vormgeven.

Onze regio is de plek waar we trots op zijn en waarmee we onszelf verbonden voelen. Al kijken we ook over onze landgrenzen heen. We stimuleren het ondernemerschap van onze studenten en brengen kennis en innovatiekracht naar de praktijk. Met het bedrijfsleven en onze partners, versterken we onze regio.

De Academie Gezondheidszorg in Deventer en Enschede biedt een breed scala zorgopleidingen aan op het hoogste niveau. De academie is verbonden met verschillende lectoraten op het terrein van Gezondheid, Welzijn & Technologie en de Academie Mens & Maatschappij. Samen vormen ze Saxion Zorg & Welzijn.

Wat bieden wij? 
Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als docent/onderzoeker 1. De functie is voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.    

Is dit jouw baan?
Solliciteer dan snel! Klik op de sollicitatiebutton en vul het sollicitatieformulier in. De gesprekken zullen online plaatsvinden, via Microsoft Teams. 

Wil je meer informatie over de functie?
Dan kun je terecht bij Ilona Oosterholt (06 1338 6478) of Annelies Testerink (06 1237 2134) Teamleiders Verpleegkunde.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.

Regio:

Overijssel

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Sluitingsdatum:

01-09-2021

Locatie:

Enschede / Deventer

Contactpersonen:

Annelies Testerink
mobiel: 06-123 72 134
Ilona Oosterholt
mobiel: 06 133 86 478
Managementondersteuning AGZ
tel.: 088-019 1597

Company homepage:

http://www.saxion.nl
Terug naar boven