Academie Gezondheidszorg
< Terug naar lijst

Docent Verpleegkunde voor HBOV deeltijd onderwijs

Solliciteren

Ben jij verpleegkundige of heb je affiniteit met zorg en welzijn en lijkt het jou een uitdaging om onderwijs te verzorgen aan enthousiaste en gemotiveerde studenten die hun studie combineren met een baan? Dan is dit je kans. Saxion zoekt enthousiaste collega’s die specifiek voor de deeltijdopleiding HBOV uitstekend onderwijs gaan verzorgen. De belangstelling voor onze modulaire en flexibele deeltijdopleiding HBO Verpleegkunde groeit namelijk sterk. Kom jij ons docententeam versterken?

Parttime
0,4 - 0,8 fte = 16 - 32 uur

Ons onderwijs is flexibel, modulair en wordt zowel online als klassikaal gegeven. Zo kan de student in eigen tempo studeren, waar en wanneer hij/zij dat wil. De groepsbijeenkomsten zijn op één vaste middag/avond per week. De opdrachten en beroepsproducten zijn zeer sterk gericht op de eigen dagelijkse praktijk. Enthousiaste docenten en de persoonlijke studiecoach maken de combinatie studie, werk en privé mogelijk. Samen succesvol studeren!

Als docent verpleegkunde ben je vanuit het deeltijdteam actief betrokken bij de beroepsvorming en loopbaanontwikkeling van de deeltijd en duaalstudenten. De doelgroep carrièreswitchers wordt tevens steeds groter.
Je verzorgt modulair onderwijs op jouw expertise gebied(en), je begeleidt studenten bij hun leerproces en helpt om het onderwijs te blijven toetsen aan de actuele ontwikkelingen in het werkveld.

Binnen de academie gezondheidszorg (AGZ) werken ruim 300 medewerkers, waarvan ongeveer 130 in de verschillende teams van de opleiding Verpleegkunde en G&T en verdeeld over de locaties Deventer en Enschede. Binnen de academie gaan wij uit van het gedachtengoed van Positieve Gezondheid: het denken in mogelijkheden, vanuit veerkracht en vertrouwen zijn daarin essentieel. In jouw rol als docent maak je deel uit van één van de teams. Elk team heeft een eigen teamleider, die samen met jou afspraken maakt over je inzet, functioneren en verdere bijdrage aan de uitvoering en ontwikkeling van het onderwijs en aan het team.

Ben jij:

 • verpleegkundige en/of heb jij affiniteit met zorg en welzijn;
 • innovatief, klant- en praktijkgericht;
 • inspirerend, motiverend en in staat studenten te coachen naar een zelfsturende professional;
 • nieuwsgierig, enthousiast en onderzoekend;
 • een netwerker die ontwikkelingen in het hoger onderwijs en het werkveld goed weet te combineren;
 • communicatief sterk in woord en geschrift;
 • zelfstandig en flexibel;
 • weerbaar en ondernemend?

En heb jij:

 • een afgeronde masteropleiding;
 • een didactische aantekening voor het hbo-onderwijs of ben je bereid deze te behalen*;
 • aantoonbare relevante praktijkervaring vanuit de zorg en/of ervaring als docent binnen een onderwijsinstelling;
 • affiniteit met het verzorgen van onderwijs en met het verpleegkundig domein?

Dan ga jij:

 • werken in een bevlogen en enthousiast deeltijdteam verpleegkunde;
 • onderwijs verzorgen voor de deeltijdopleiding verpleegkunde in Enschede (maandagmiddag/-avond) en Deventer (dinsdagmiddag/-avond);
 • studenten begeleiden in hun onderwijsloopbaan;
 • bijdragen aan andere onderwijsthema’s;
 • bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs in het curriculum van verpleegkunde deeltijd/duaal.

*Een didactische aantekening is niet nodig. Saxion heeft zijn eigen interne opleiding voor nieuwe docenten om ze bij te scholen in lesgeven, toetsontwikkeling en studentbegeleiding.

Je nieuwe werkomgeving 
In een wereld die steeds slimmer wordt en dagelijks verandert door technologische ontwikkelingen en innovaties, stelt hogeschool Saxion de vraag: hoe kunnen wij daar zo goed mogelijk onze bijdrage aan leveren? Nu en in de toekomst.  
Bij Saxion geloven we dat we voor de wereld van morgen samen anders moeten leren, denken én doen. Living Technology is hierbij onze focus.  Voor ons draait het om de vraag wat technologische innovaties betekenen en kunnen bijdragen aan de mens, de samenleving en aan onze aarde. Dat begint bij de manier waarop we kennis en technologie kunnen verbinden.  

Saxion biedt toekomstgericht en flexibel onderwijs. Voorbereid op de vragen van morgen en afgestemd op ieders persoonlijke talenten en capaciteiten. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste, samenwerkingsgerichte medewerkers bij die durven mee te bewegen met de veranderende wereld en die onderwijs en ondersteuning aan onze studenten continu blijven verbeteren.  
We zijn een open organisatie met en voor talent. Interactie met de wereld om ons heen kan alleen vormgegeven worden in een open cultuur. Saxion wil een organisatie zijn gericht op talentontwikkeling en kennisdelen en waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn. 

Onderzoek met impact 
Vragen uit de samenleving vormen de basis voor ons praktijkgericht onderzoek. We verbinden studenten met onderzoekers en experts uit het werkveld. Samen werken we aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.  Concrete oplossingen, waarmee bedrijven en organisaties direct een stap verder kunnen zetten en we samen onze toekomst vormgeven.  

Onze regio is de plek waar we trots op zijn en waarmee we onszelf verbonden voelen. Al kijken we ook over onze landgrenzen heen. We stimuleren het ondernemerschap van onze studenten en brengen kennis en innovatiekracht naar de praktijk. Met het bedrijfsleven en onze partners, versterken we onze regio. 

Wat bieden wij? 
Een boeiende functie als docent/onderzoeker 1, waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. De functie is voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11 - cao hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.

Is dit jouw baan? 
Solliciteer dan snel via het formulier achter de sollicitatiebutton. Afhankelijk van de situatie en regelgeving op dat moment vinden de gesprekken fysiek of online plaats m.b.v. Microsoft Teams. 
Je sollicitatiebrief zal bij binnenkomst meteen in behandeling worden genomen.


Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.  

Wil je meer informatie over de functie?
Dan kun je terecht bij Joyce Kemper- van der Zande, Teamleider Verpleegkunde, telefoon 06-1238 3199.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature tekst stellen wij niet op prijs.

Regio:

Heel Nederland

Werkuren:

Parttime

Locatie:

Enschede / Deventer

Contactpersonen:

Joyce Kemper- van der Zande
mobiel: 06-1238 3199
Managementondersteuning AGZ
tel.: 088-019 1597

Company homepage:

http://www.saxion.nl
Terug naar boven