Academie Bestuur Recht & Ruimte

De opleiding HBO-Rechten leidt breed opgeleide en praktisch ingestelde juridische professionals op. De hbo-jurist onderscheidt zich van andere juridische professionals doordat hij een stevige juridische kennisbasis combineert met goede communicatieve, organisatorische en digitale vaardigheden. Zijn competenties stellen hem in staat om het recht toe te passen en om juridische processen te organiseren in een multidisciplinaire context.  

Parttime  / Fulltime
0,6 - 1,0 fte = 24 - 40 uur

Ben je:

  • een inspirator die studenten motiveert voor het vakgebied en kennis en vaardigheden bijbrengt binnen het juridisch beroepenveld;
  • flexibel en breed inzetbaar ook als studieloopbaanbegeleider, stage/afstudeerbegeleider en praktijkbegeleider;
  • een op samenwerking gerichte en proactieve collega?

En heb je:

  • kennis van het beroepenveld van de HBO-jurist;
  • een relevante juridische opleiding;
  • goede communicatieve, didactische- en digitale vaardigheden?

Dan ga je:

  • onderwijs verzorgen op het vakgebied van de HBO-jurist, zowel in de voltijd- als in de deeltijdopleiding HBO Rechten;
  • studenten begeleiden in hun leerproces tot juridische professional.

*Een didactische aantekening is niet nodig. Saxion heeft zijn eigen interne opleiding voor nieuwe docenten om ze bij te scholen in lesgeven, toetsontwikkeling en studentbegeleiding.

Je nieuwe werkomgeving
In een wereld die steeds slimmer wordt en dagelijks verandert door technologische ontwikkelingen en innovaties, stelt hogeschool Saxion de vraag: hoe kunnen wij daar zo goed mogelijk onze bijdrage aan leveren? Nu en in de toekomst. 
Bij Saxion geloven we dat we voor de wereld van morgen samen anders moeten leren, denken én doen. Living Technology is hierbij onze focus.  Voor ons draait het om de vraag wat technologische innovaties betekenen en kunnen bijdragen aan de mens, de samenleving en aan onze aarde. Dat begint bij de manier waarop we kennis en technologie kunnen verbinden.

Saxion biedt toekomstgericht en flexibel onderwijs. Voorbereid op de vragen van morgen en afgestemd op ieders persoonlijke talenten en capaciteiten. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.
Hier horen enthousiaste, samenwerkingsgerichte medewerkers bij die durven mee te bewegen met de veranderende wereld en die onderwijs en ondersteuning aan onze studenten continu blijven verbeteren.
We zijn een open organisatie met en voor talent. Interactie met de wereld om ons heen kan alleen vormgegeven worden in een open cultuur. Saxion wil een organisatie zijn gericht op talentontwikkeling en kennisdelen en waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn.

Onderzoek met impact
Vragen uit de samenleving vormen de basis voor ons praktijkgericht onderzoek.
We verbinden studenten met onderzoekers en experts uit het werkveld. Samen werken we aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Concrete oplossingen, waarmee bedrijven en organisaties direct een stap verder kunnen zetten en we samen onze toekomst vormgeven.

Onze regio is de plek waar we trots op zijn en waarmee we onszelf verbonden voelen. Al kijken we ook over onze landgrenzen heen. We stimuleren het ondernemerschap van onze studenten en brengen kennis en innovatiekracht naar de praktijk. Met het bedrijfsleven en onze partners, versterken we onze regio.

Onze opleidingen binnen Academie Bestuur, Recht & Ruimte
De hoge eisen die we stellen aan onszelf en aan onze studenten, legt onze academie geen windeieren. Studenten en het beroepenveld zijn positief over onze opleidingen omdat we het onderwijs voortdurend actualiseren door intensieve samenwerking met het beroepenveld. Dit geldt voor al onze bacheloropleidingen:

Bedrijfskunde, HBO–Rechten, Integrale veiligheidskunde, Security Management, Sociaal Juridische Dienstverlening, Vastgoed en Makelaardij, Bestuurskunde en Ruimtelijke Ontwikkeling. 

Teamsamenstelling
Het team HBO-Rechten bestaat uit 28 collega’s met verschillende achtergronden. Het team bestaat uit juristen en vaardigheidstrainers met hart voor en interesse in het juridisch domein. 

Wat bieden wij?
Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Docent/ Onderzoeker 2. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 4.307,66 (schaal 10 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.
Het loopbaanperspectief kan met zich meebrengen dat op termijn aantoonbaar sprake moet zijn van master werk- en denkniveau.

Is dit jouw baan?
Solliciteer dan snel! Dit kan tot en met 21 juni 2021 via het formulier achter de sollicitatiebutton. Afhankelijk van de situatie en regelgeving op dat moment vinden de gesprekken fysiek of online plaats m.b.v. Microsoft Teams.

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. 

Wil je meer informatie over de functie?
Dan kun je terecht bij Wendela Vrieze, Teamleider HBO-Rechten, telefoon 06-83149536.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.

Regio:

Heel Nederland

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Sluitingsdatum:

21-06-2021

Locatie:

Enschede

Contactpersonen:

Wendela Vrieze
mobiel: 06 8314 9536

Company homepage:

http://www.saxion.nl
Terug naar boven