Academie Mens & Maatschappij
< Terug naar lijst

Beleidsmedewerker Kwaliteitszorg

Solliciteren

Ben jij die communicatieve beleidsmedewerker met focus op kwaliteit, kwaliteitszorg en klachtenafhandeling in het onderwijs- en onderzoeksproces? Ben jij die kritische ondersteuner van het MT? Kom dan de Academie Mens en Maatschappij (AMM) van Saxion versterken! Als collega van AMM ga jij met jouw kennis ervaring een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. De vacature ontstaat vanwege vertrek van de huidige beleidsmedewerker.

Parttime
0,6 – 0,8 fte = 21,6 - 28,8 uur

Ben je:

 • kwaliteitsbewust met betrekking tot het Hoger Onderwijs;
 • op de hoogte van de kwaliteitskaders in het Hoger Onderwijs;
 • communicatief sterk en geïnteresseerd in (internationale) studenten en het werkveld Social Work;
 • adviesvaardig en kun je omgaan met verschillende belangen en weerstand;
 • goed in het werken met verschillende ICT systemen;
 • in staat kwantitatieve en kwalitatieve data te verzamelen en dit te vertalen naar nuttige informatie;
 • iemand die klachten van studenten over onderwijs en toetsing kan zien als een kansen en deze zo kan behandelen;
 • gericht op procesverbetering denken in mogelijkheden?

En heb je:

 • een masteropleiding in een passende richting (bijvoorbeeld, bedrijfskunde, bestuurskunde, kwaliteitszorg);
 • ervaring in het Hoger Onderwijs op het gebied van kwaliteitszorg en het gebruik van de PDCA-cyclus in kwaliteitsverbetering;
 • ervaring met het doen van onderzoek;
 • ervaring met het schrijven van adviezen en (jaar)verslagen;
 • een goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Duitse taal, in woord en geschrift;
 • een Lean Green Belt certificaat en ervaring met de inzet van Lean instrumenten?

Dan ga je:

 • het management en de collega’s van de academie adviseren het kwaliteitsbeleid en de uitvoering daarvan;
 • het kwaliteitsbeleid voorbereiden en ontwikkelen;
 • (onderwijs)evaluaties rapporteren en komen tot verbetervoorstellen;
 • collega’s ondersteunen in verbetering van de onderwijs- en klanttevredenheid;
 • evaluaties van de dagelijkse onderwijs- en onderzoekspraktijk ontwikkelen en onderhouden;
 • data verzamelen en informatie genereren;
 • (wettelijke) kwaliteitsnormen ontwikkelen en onderhouden;
 • Saxion kwaliteitsnormen en –richtlijnen, prestatie-indicatoren en streefwaarden (mede) opstellen;
 • toezien op de kwaliteit van beleidsuitvoering;
 • projectmatig opleidingen en lectoraten begeleiden bij accreditatietrajecten en evaluaties;
 • het kwaliteitsmanagementsysteem documenteren, archiveren en beheren;
 • deelnemen aan overleggen en auditteams binnen Saxion op het terrein van kwaliteitszorg;
 • knelpunten binnen de academie ten aanzien van kwaliteitszorg signaleren;
 • de klachtencommissie van AMM voorzitten en klachten afhandelen in afstemming met de commissie en de directeur;
 • management en collega’s adviseren over verbetering van processen en procedures onder andere door middel van de inzet van Lean instrumenten.

Jouw nieuwe werkomgeving
In een wereld die steeds slimmer wordt en dagelijks verandert door technologische ontwikkelingen, en innovaties, stelt hogeschool Saxion de vraag: hoe kunnen wij daar zo goed mogelijk onze bijdrage aan leveren? Nu en in de toekomst.
Bij Saxion geloven we dat we voor de wereld van morgen samen anders moeten leren, denken én doen. Living Technology is hierbij onze focus.  Voor ons draait het om de vraag wat technologische innovaties betekenen en kunnen bijdragen aan de mens, de samenleving en aan onze aarde. Dat begint bij de manier waarop we kennis en technologie kunnen verbinden.

Saxion biedt toekomstgericht en flexibel onderwijs. Voorbereid op de vragen van morgen en afgestemd op ieders persoonlijke talenten en capaciteiten. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.
Hier horen enthousiaste, samenwerkingsgerichte medewerkers bij die durven mee te bewegen met de veranderende wereld en die onderwijs, onderzoek en ondersteuning aan onze studenten continu blijven verbeteren.
We zijn een open organisatie met en voor talent. Interactie met de wereld om ons heen kan alleen vormgegeven worden in een open cultuur. Saxion wil een organisatie zijn gericht op talentontwikkeling en kennisdelen en waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn.

Onderzoek met impact
Vragen uit de samenleving vormen de basis voor ons praktijkgericht onderzoek.
We verbinden studenten met onderzoekers en experts uit het werkveld.  
Samen werken we aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.  Concrete oplossingen, waarmee bedrijven en organisaties direct een stap verder kunnen zetten en we samen onze toekomst vormgeven.

Onze regio is de plek waar we trots op zijn en waarmee we onszelf verbonden voelen. Al kijken we ook over onze landgrenzen heen. We stimuleren het ondernemerschap van onze studenten en brengen kennis en innovatiekracht naar de praktijk. Met het bedrijfsleven en onze partners, versterken we onze regio

Academie Mens en Maatschappij (AMM)
Bij AMM volgen bijna 2.500 studenten vol- of deeltijd  opleidingen op het gebied van Social Work, op zowel bachelor als master niveau. Wij bieden kwalitatief onderwijs, waar studenten zich met plezier bewegen. De academie streeft er naar om niet alleen voor studenten, maar ook voor medewerkers een prettige werkomgeving te creëren en om een hechte relatie met het werkveld te onderhouden. We leiden professionals op die het verschil kunnen maken voor mensen die gedurende een periode in hun leven hulp nodig hebben.

AMM heeft in haar bacheloronderwijs gekozen voor de licentie Social Work. Binnen onze academie zijn twee lectoraten actief: Social Work en Technology, Health & Care. De academie is op dit moment volop in beweging. Het onderwijs wordt geactualiseerd en opnieuw ontwikkeld. De komende jaren wil AMM het huidige onderwijs verder ontwikkelen naar een inspirerend en efficiënt curriculum. 

Teamsamenstelling
AMM bestaat uit een MT, een aantal onderwijsteams een beleidsteam en een academiebureau. Daarnaast hebben we twee teams binnen de lectoraten en werken we nauw samen met de Academie Gezondheidszorg (AGZ). Bij AMM werken een kleine 200 medewerkers. Jij gaat deel uitmaken van het beleidsteam van AMM

Wat bieden wij?
Een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Beleidsmedewerker 2. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Ingangsdatum uiterlijk 23 augustus 2021, opdat je door de huidige collega ingewerkt kunt worden. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.717,25 (schaal 12 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.    

Is dit jouw baan?
Solliciteer dan snel! Dit kan tot en met 21 juni 2021 via het formulier achter de sollicitatiebutton. Afhankelijk van de situatie en de regelgeving op dat moment, vinden de sollicitatiegesprekken fysiek of online plaats, via Microsoft Teams.

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Wil je meer informatie over de functie?
Dan kun je terecht bij Pim Albers, Manager, telefoon: 06 – 3078 3853.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.

Regio:

Heel Nederland

Werkuren:

Parttime

Locatie:

Enschede

Contactpersonen:

Pim Albers
mobiel: +31 6 3078 3853

Company homepage:

http://www.saxion.nl
Terug naar boven