Academie Mens & Arbeid
< Terug naar lijst

Beleidsmedewerker

Solliciteren

Ben jij die communicatieve beleidsmedewerker met een brede scope op onderwijsuitvoering en (organisatie)ontwikkeling en heb je affiniteit met onderwijs en studenten? Sta je open voor een nauwe samenwerking met docenten en ondersteuning? Kom dan de Academie Mens en Arbeid (AMA) van Saxion versterken! Als collega van de AMA ga jij met jouw kennis een belangrijke bijdrage leveren aan de processen in het onderwijs en de organisatie. De vacature ontstaat vanwege vertrek van de huidige beleidsmedewerker.

Parttime
0,6 fte = 21,6 uur 

Ben je:

 • proactief, gestructureerd en kun je procesmatig denken en handelen;
 • communicatief en geïnteresseerd in (internationale) studenten;
 • betrouwbaar en kun je adviseren en handelen vanuit diverse belangen en mensen verbinden en in beweging krijgen;
 • ICT-vaardig en handig met diverse systemen waaronder Excel, Powerbi en Bison;
 • analytisch en gericht op procesverbetering en oplossingen;
 • ervaren met Lean management/continu verbeteren?

En heb je:

 • minimaal een afgeronde hbo opleiding in een passende richting (bijvoorbeeld bedrijfskunde of juridisch);
 • ervaring in het Hoger Onderwijs en de Planning & Control cyclus (jaarplan en managementrapportages);
 • kennis van het implementeren van strategisch beleid naar beleidsuitgangspunten en concrete producten;
 • ervaring met het verzamelen en verbinden van data en dit vertalen naar informatie;
 • een groot zelf startend vermogen en helicopterview;
 • ervaring met het schrijven van adviezen en reglementen;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift?

Dan ga je:

 • kwalitatieve en kwantitatieve gegevens verzamelen en analyseren en op basis hiervan management- en stuurinformatie genereren o.a. voor minoren en studievoortgang van studenten;
 • het jaarplan en managementrapportages begeleiden, hierover adviseren en schrijven;
 • het management en collega’s adviseren over verbetering van processen en procedures teneinde de kwaliteit te verhogen;
 • jaarlijks de Onderwijs- Examenregeling begeleiden, adviezen over geven en schrijven;
 • het documentbeheer van de academie begeleiden en toezien op instemming- en adviesrecht van diverse wettelijke commissies;
 • diverse projectmatige / kortdurende werkzaamheden op de thema’s onderwijs, organisatie en student uitzoeken en begeleiden;
 • Lean management inzetten daar waar procesoptimalisatie aan de orde is.

Jouw nieuwe werkomgeving 
In een wereld die steeds slimmer wordt en dagelijks verandert door technologische ontwikkelingen en innovaties, stelt hogeschool Saxion de vraag: hoe kunnen wij daar zo goed mogelijk onze bijdrage aan leveren? Nu en in de toekomst.  Bij Saxion geloven we dat we voor de wereld van morgen samen anders moeten leren, denken én doen. Living Technology is hierbij onze focus.  Voor ons draait het om de vraag wat technologische innovaties betekenen en kunnen bijdragen aan de mens, de samenleving en aan onze aarde. Dat begint bij de manier waarop we kennis en technologie kunnen verbinden.

Saxion biedt toekomstgericht en flexibel onderwijs. Voorbereid op de vragen van morgen en afgestemd op ieders persoonlijke talenten en capaciteiten. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste, samenwerkingsgerichte medewerkers bij die durven mee te bewegen met de veranderende wereld en die onderwijs en ondersteuning aan onze studenten continu blijven verbeteren. We zijn een open organisatie met en voor talent. Interactie met de wereld om ons heen kan alleen vormgegeven worden in een open cultuur. Saxion wil een organisatie zijn gericht op talentontwikkeling en kennisdelen en waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn.

Onderzoek met impact
Vragen uit de samenleving vormen de basis voor ons praktijkgericht onderzoek.
We verbinden studenten met onderzoekers en experts uit het werkveld.  
Samen werken we aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.  Concrete oplossingen, waarmee bedrijven en organisaties direct een stap verder kunnen zetten en we samen onze toekomst vormgeven.

Onze regio is de plek waar we trots op zijn en waarmee we onszelf verbonden voelen. Al kijken we ook over onze landgrenzen heen. We stimuleren het ondernemerschap van onze studenten en brengen kennis en innovatiekracht naar de praktijk. Met het bedrijfsleven en onze partners, versterken we onze regio.

Academie Mens en Arbeid (AMA) de AMA is brede inclusieve academie rondom mens, arbeid en organisatie en verzorgt beroepsgericht onderwijs op associate degree, hbo- en post hbo-niveau op het gebied van (International)Human Resource Management in Deventer en Enschede en Toegepaste Psychologie in Deventer. We bedienen hiermee meerdere doelgroepen met toekomstbestendig onderwijs en ontwikkeltrajecten in organisaties en spelen in op veranderingen in de (inter)nationale en regionale samenleving. Als wendbare en professionele organisatie op de gebieden onderwijs, onderzoek en ondernemerschap zorgen we voor succesvolle professionals die blijvend aansluiting vinden op het werkveld. De AMA besteedt aandacht en tijd aan de kwaliteit van onderwijs, legt de nadruk op betrokkenheid met studenten en het collegiaal samenwerken in excellente teams.

Teamsamenstelling: de AMA bestaat uit een MT, een lectoraat, een aantal onderwijsteams, een beleidsteam, praktijkbureau en een academiebureau. Bij de AMA werken zo’n 170 medewerkers. Je gaat deel uit maken van het beleidsteam van de AMA.

Wat bieden wij?
Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een (tijdelijke) aanstelling als Beleidsmedewerker 2 voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.                               
               

Is dit jouw baan?
Solliciteer dan snel! Dit kan tot en met 24 juni 2021 via het formulier achter de sollicitatiebutton. De sollicitatiegesprekken worden online, via Microsoft Teams, uitgevoerd.  

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Wil je meer informatie over de functie?
Dan kun je terecht bij Tea Althoff, (Beleidsmedewerker en teamleider), telefoon: 06-2297 2249.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.

Regio:

Heel Nederland

Werkuren:

Parttime

Sluitingsdatum:

24-06-2021

Locatie:

Deventer / Enschede

Contactpersonen:

Tea Althoff
mobiel: 06-2297 2249

Company homepage:

http://www.saxion.nl
Terug naar boven